Naoružanje

Kalašnjikov prošao testiranje u ekstremnim uslovima

Kalašnjikov prošao testiranje u ekstremnim uslovima
Foto: Facebook | Kalašnjikov prošao testiranje u ekstremnim uslovima

Automatska puška "Kalašnjikov" je testirana u ekstremnim vremenskim uslovima, pokazuje snimak koji je nedavno objavljen na jutjubu.

Autor bloga o oružju uspio je da puca iz AK-74M u teškim klimatskim uslovima. Tropska kiša, jak mraz i velika prašina simulirani su pomoću posebne opreme kompanije "CNIItočmaš", koja je dio državne korporacije "Rosteh". Stručnjaci instituta na ovaj način provjeravaju kvalitet oružja.

Automatska puška je smještena u posebnu prostoriju u kojoj se simuliraju uslovi tropske kišne oluje. Zatim se u uslovima povećane vlažnosti nekoliko puta puca iz oružja. Nakon ispitivanja u vodi, oružje je stavljeno u hladnu komoru, u kojoj je temperatura pala na minus 50 stepeni Celzijusa, a onda je iz oružja ispaljeno nekoliko hitaca.

Foto: kalashnikovgroup.ru
Foto: kalashnikovgroup.ru

U završnom dijelu testa, uz pomoć posebne opreme, AK-74M je okružena prašinom i stavljena u vlažnu sredinu i prašinu. Zatim je ispaljeno niz pojedinačnih i rafalnih hitaca, potvrđujući time operativnost puške "Kalašnjikov".

Puška AK-74M je teška 3,63 kilograma bez municije, efikasni domet je 1.000 metara, početna brzina metka 900 metara u sekundi, a kapacitet šaržera je 30 metaka.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije