Naoružanje

MUP-u Srpske uručena četiri terenska vozila Despot

MUP-u Srpske uručena četiri terenska vozila Despot
Foto: Srna | MUP-u Srpske uručena četiri terenska vozila Despot

BANJALUKA - Predstavnici Tehničkog remonta Bratunac danas su u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke uručili Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske četiri nova oklopna multifunkcionalna terenska vozila "despot".

Ugovor o primopredaji "despota" potpisali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Tehničkog remonta Bratunac Slaven Ristić.

Lukač je istakao da Specijalna antiteroristička jedinica sada ima devet "despota", a naredne godine biće isporučen još jedan.

"Odlična je saradnja MUP-a Srpske i Tehničkog remonta Bratunac. Prvo vozilo `despot` samo zajednički razvili za šta je Vlada Srpske izdvojila milion KM", rekao je novinarima Lukač.

On kaže da je "despot" izuzetno oklopno vozilo sa sjajnim performansama i služi za unapređenje bezbjednosti u Srpskoj i zaštitu građana.

"Sa Tehničkim remontom Bratunac imamo potpisan ugovor o isporuci novih pištolja i do kraja godine očekujemo da ćemo dobiti 1.500 komada. Nadam se da ćemo razvijati i ostale projekte značajne za MUP Srpske", rekao je Lukač.

Ristić je naglasio da je "despot" moderno oklopno vozilo koje je proizvedeno u Republici Srpskoj.

"Tehnički remont Bratunac imaće još kvalitenih proizvoda, a od izuzetnog značaja je što `despot` izvozimo, a intersovanje za njega je sve veće", rekao je Ristić i izrazio uvjerenje da će biti nastavljena dobra saradnja sa MUP-om Srpske.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

"Despot" je savremeno oklopno, multifunkcionalno, terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka namijenjeno za širok spektar djelovanja policije i oružanih snaga.

Vozilo je dugo šest metara, visoko skoro tri metra, mase oko 14 tona, sa oklopom otpornim na projektile do 12 milimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije