Naoružanje

Međunarodne vojne igre: Zlato i bronza za srpske vojne vozače

Međunarodne vojne igre: Zlato i bronza za srpske vojne vozače
Foto: mod.gov.rs | Međunarodne vojne igre: Zlato i bronza za srpske vojne vozače

BEOGRAD - Vozači Vojske Srbije osvojili su bronzanu medalju u ekipnoj trci s bojevim gađanjem, koja predstavlja glavni događaj u disciplini "Vojni reli" na Međunarodnim vojnim igrama, koja se održavaju u Republici Tuva, na istoku Ruske Federacije.

Poseban uspjeh ostvarila je posada Vojske Srbije u kojoj su desetar Miloš Četrović i stariji vodnik Goran Ćokić osvojili zlatnu medalju u individualnoj trci "Vojnog relija", sa najboljim rezultatom u konkurenciji osam posada u kategoriji vozila formule pogona 6x6, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Ministar Aleksandar Vulin čestitao je srpskim vojnim vozačima na velikom uspjehu kojim su još jednom, kako je naveo, potvrdili visoku spremnost pripadnika Vojske Srbije i za najveće takmičarske izazove.

Vozači Vojske Srbije imali su četiri trke, individualnu, trku sa provjerom vatrene osposobljenosti, trku sa preticanjem i ekipnu trku.

U trkama su korišćena neborbena vozila u kategorijama 4x4 i 6x6 "kamaz" i "ural", dok je glavna ekipna trka vožena na ruskom vojnom vozilu 4x4 GAZ-2330 "tigar".

I tenkisti Vojske Srbije danas su zabilježili uspjeh i plasirali se u polufinale "Tenkovskog biatlona".

Na ovogodišnjim Međunarodnim vojnim igrama učestvuju i snajperisti Vojske Srbije, koji se nadmeću u Bjelorusiji, a takmičenja se završavaju 5. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije