Naoružanje

"MiG" i "Suhoj" zajedno konstruišu lovca šeste generacije

"MiG" i "Suhoj" zajedno konstruišu lovca šeste generacije
Foto: pixabay.com | "MiG" i "Suhoj" zajedno konstruišu lovca šeste generacije

Jedno od najupečatljivijih događaja u ruskoj vazduhoplovnoj industriji početkom ove godine bilo je imenovanje Ilje Tarasenka, generalnog direktora korporacije "MiG", za šefa kompanije "Suhoj", čiji će glavni zadatak na ovoj poziciji biti razvoj vojnog vazduhoplovstva u Rusiji kombinovanjem dvije najveće kompanije u ovoj oblasti u jedan divizion, piše Sputnjik.

U okviru ovog procesa, počev od juna 2020. godine, funkcije jedinog izvršnog organa korporacije "MiG" su predate kompaniji "Suhoj". Divizionom se upravlja iz jednog centra.

"Nova struktura će objediniti konstruktorski i proizvodni potencijal dva preduzeća i biće odgovorna za razvoj, proizvodnju i održavanje čitave linije sadašnjih i budućih borbenih aviona Ujedinjene avio-proizvodne korporacije. Naredni planovi su da se završi formiranje strukture i strategije razvoja diviziona vojne avijacije Ujedinjene avio-proizvodne korporacije do 2035. godine", rekao je Tarasenko je u razgovoru za RIA Novosti.

"Da bismo održali samouvjereno liderstvo u ovoj oblasti, moramo da konsolidujemo najbolje kompetencije koje danas postoje u kompanijama "MiG" i "Suhoj", i da konstruišemo nove avione šeste generacije. Objedinjavanje potencijala u okviru zajedničkih zadataka i ciljeva je ogromna prilika da se napravi veliki iskorak. Strane kompanije više nemaju takve mogućnosti", kaže Tarasenko.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije