Naoružanje

"Miloš" u Nikincima položio sve testove, simuliran nailazak na minu

"Miloš" u Nikincima položio sve testove, simuliran nailazak na minu
Foto: yugoimport.com | "Miloš" u Nikincima položio sve testove, simuliran nailazak na minu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je posljednju fazu ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamjenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 "Miloš", kao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju tog vozila na poligonu "Nikinci".

Aleksandar Vulin je istakao da su završena posljednja ispitivanja i možemo da kažemo da je borbeno oklopno vozilo "Miloš" položilo baš sve testove, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Naša Vojska će biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci. Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je", naglasio je ministar Vulin.

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije istakao je da je na poligonima Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" realizovano opitovanje vozila "Miloš", na nekoliko radnih tačaka, među kojima je i opitovanje ukrcno-iskrcnog dela za ljudstvo.

"Iskustva su pozitivna i raduje nas to što će ovakvo vozilo da bude deo 72. brigade za specijalne operacije. Utisci su veoma pozitivni, vozilo je izuzetno", naglasio je dodajući da su pripadnici te jedinice učestvovali u opitovanjima moto-tehničkog dela, gdje su vozači provjeravali upotrebu vozila u terenskim uslovima.

Nišandžije su izvele gađanje u cilju provjeravanja nišanskih sprava.

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila "Miloš" na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posljedice eksplozije na posadu unutar vozila.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije