Naoružanje

Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije

Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije
Foto: mod.gov.rs | Novih 27 vozila za logistiku Vojske Srbije
N.N.

Beograd - Ministar odbrane Republike Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

On je istakao da se poslije jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije Vučićem, posvećenom opremanju Vojske, već preduzimaju koraci kako bi svi dodijeljeni zadaci bili realizovani u narednom periodu.

"Učinićemo sve da i u 2021. godini nastavimo još snažnije sa opremanjem naših jedinica i da pokažemo da brinemo o ljudima u vojsci. Naš zadatak je i da, pored borbenih vozila, unapredjujemo kapacitete i neborbenim vozilima koja su potrebna za funkcionisanje naših jedinica, pre svega logistike", naglasio je ministar odbrane, ocjenjujući da su uz borbena vozila, koja su prva asocijacija na vojsku, i neborbena jednako važna za funkcionisanje vojske na različitim zadacima.

Stefanović je podsjetio da Vojska Srbije bez adekvatne, dobre i precizne logistike, ne može da ispuni svoje zadatke.

"Savremene cisterne MAN, koje ste ovde mogli da vidite, omogućavaju adekvatno servisiranje naših aviona. Imaju ogroman kapacitet i mogu da snabdevaju dva aviona istovremeno, baš kao što i ova motorna vozila imaju jednu od ključnih funkcija u snabdevanju vojske", ukazao je Stefanović.

Prema riječima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku Generalštaba, medju 27 neborbenih motornih vozila koja su danas predstavljena su 22 vozila opšte namjene - putnički automobili, kombi vozila i dostavna vozila različitih tipova pogodnih za zajednički transport ljudi i opreme, koja će težišno biti raspoređena u logističke jedinice, kako bi se obezbijedila bolja pokretljivost logističkih ekipa.

"Osim toga, tu je i pet specijalnih vozila - tri sanitetska, čime je nastavljeno zanavljanje programa sanitetskih vozila, i dve auto cisterne za gorivo za snabdevanje i dopunu vazduhoplova gorivom, sa mogućnošću dopune gorivom za dva vazduhoplova istovremeno za vreme od pet minuta", istakao je pukovnik Zinaja.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije