Naoružanje

"Orlu" zahvalnica za poštovanje rokova i kvalitetan rad

"Orlu" zahvalnica za poštovanje rokova i kvalitetan rad
Foto: Facebook | "Orlu" zahvalnica za poštovanje rokova i kvalitetan rad

BIJELJINA - Direktor Vazduhoplovnog zavoda "Orao" Mladen Stojanović istakao je da zahvalnica za uspješnu saradnju u 2021, koju je ovo preduzeće dobilo od Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, predstavlja krunu uspješne godine, ali i obavezu da u narednom periodu Zavod bude još aktivniji i inicira nove aktivnosti od obostrane koristi.

Stojanoviću je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije general-potpukovnik Duško Žarković uručio zahvalnicu, koja je, smatraju u "Orlu", rezultat poštovanja ugovorenih rokova i kvalitetnog rada, prepoznatog od Ministarstva odbrane Srbije.

"To je dokaz da glavni kupac - Ministarstvo odbrane Srbije može da računa na `Orao`, kao pouzdanog i sigurnog partnera za tekuće, a i sve naredne poslove iz oblasti remonta vazduhoplovnih motora", objavljeno je na sajtu ovog preduzeća.

Stojanović je istakao da je proteklu godinu obilježila realizacija ugovora na remontu 12 motora iz serije "vajper".

"Kroz realizaciju ovog ugovora potvrdili smo strateško opredjeljenje održavanja kontinuirane saradnje sa Ministarstvom odbrane Srbije, a sve s ciljem održavanja vazduhoplovnog tržišno-orijentisanog poslovnog sistema, realizacije novih zajedničkih projekata i poboljšanja uposlenosti kapaciteta `Orla`", rekao je Stojanović.

On je naglasio da je "Orao" pouzdan i stabilan resurs za održavanje turbomlaznih motora.

"Krajni cilj je da Ratno vazduhoplovstvo Srbije spremno preuzme sve zadatke koji ih očekuju u mirnodopskim uslovima, a da njihovi piloti imaju pouzdane i sigurne motore i vazduhoplove, te da se na kraju radnog dana vrate živi i zdravi svojim porodicama", rekao je Stojanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije