Naoružanje

Pentagon otvara kancelariju za NLO

Pentagon otvara kancelariju za NLO
Foto: Pixabay | Pentagon otvara kancelariju za NLO

Nakon nepotpunih izvještaja Pentagona iz juna, u kojima je američka vlada priznala da ne može da objasni većinu neidentifikovanih vazdušnih susreta, ministarstvo odbrane SAD je odlučilo da otvori kancelariju za NLO incidente.

Objava od utorka uveče će značiti da se pokreće Grupa za identifikovanje vazdušnih objekata (AOIMSG), koja će biti pod odsjekom ministarstva odbrane za obavještajne podatke i bezbjednost.

AOIMSG će raditi za ministarstvo odbrane i cijelu američku vladu kako bi "otkrila, identifikovala i objasnila objekte od interesa u američkom vazdušnom prostoru, i da procijeni da li postoje prijetnje za bezbjednost letenja i nacionalnu sigurnost", prema objavi dokumenta ministarstva odbrane SAD.

Nik Poup, bivši istražitelj NLO za britansko ministarstvo zdravlja, rekao je da pozdravlja potez, koji bi trebalo da znači bolju koordinaciju između više strana.

"To dodatno destigmatizuje ovo pitanje priznavanjem implikacija na nacionalnu bezbjednost", rekao je Poup za "Dejli mejl".

U junu je Pentagon objavio izvještaj o Radne grupe za identifikaciju nepoznatih objekata, ali nije ponudio objašnjenje za 143 od 144 događaja od 2004. godine, dodaje britanski list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije