Naoružanje

Pratite nas na Google news

Pogledajte kako izgledaju novi dronovi Vojske Srbije

Pogledajte kako izgledaju novi dronovi Vojske Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Pogledajte kako izgledaju novi dronovi Vojske Srbije
N.N.

Na aerodromu u Batajnici prikazani su dronovi SN-92A koje je Srbija kupila od Kine.

Vojska Srbije je mnogostruko snažnija nego ranije, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao prikazu bespilotnih letjelica.

Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predstavili su Vučiću novi sistem - šest letjelica sa raketama, koje, kako su rekli, mogu da unište i teže oklopno vozilo.

Na beogradski vojni Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović u Batajnici prije nekoliko dana sletio je "iljušin" sa isporukom bespilotnih letjelica iz Kine.

Vojska Srbije danas je mnogostruko snažnija nego ranije, rekao je Vučić i istakao da sada Srbija počinje da se mjeri sa snažnijim zemaljama, čemu govore u prilog i nove bespilotne letjelice.

Vučić je ukazao da da šest novih bespilotnih letjelica imaju veliki domet i da na 250 kilometara snimaju teren, položaje neprijateljskih jedinica i položaje od interesa sa Srbiju.

"To postaje savremeni način ratovanja. Mi nismo imali šansu da se merimo sa ozbiljnijim zemljama, a sada to počinjemo. Uvodimo tehnologije koje nismo imali", istakao je Vučić, prenosi RTS.

Kako izgledaju novi dronovi Vojske Srbije pogledajte u galeriji:

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije