Naoružanje

Rusija predstavila višeciljni raketni sistem Tornado-S

Rusija predstavila višeciljni raketni sistem Tornado-S
Foto: Twitter / Printscreen | Rusija predstavila višeciljni raketni sistem Tornado-S

ABU DABI - Najnoviji ruski raketni sistem za višestruko lansiranje Tornado-S (MLRS) izložen na međunarodnom sajmu naoružanja IDEX 2023 u Abu Dabiju. On je sposoban pogoditi nekoliko ciljeva u salvi, objavila je u ponedjeljak državna tehnološka korporacija "Rostec".

"Jedinica kontrolnog sistema Tornado-S omogućuje programiranje individualnog zadatka leta za svako streljivo, što omogućava borbenom vozilu da pogodi nekoliko ciljeva u salvu. Jedinica se temelji na beskrajnom inercijalnom navigacionom sistemu i može dodijeliti svakom zasebnom MLRS projektilu domet leta i njegovu putanju. Rakete za precizne udare imaju učinkoviti domet od preko 100 km, a tačnost paljbe projektila Tornado-S je 15-20 puta veća od one sa projektilima koje je koristio prethodnik Smerch," rekao je "Rostec" u izjava.

Na međunarodnom sajmu naoružanja IDEX 2023, Rusija takođe predstavlja projektile Tornado-S od 122 mm koji mogu uništiti mete izvan obilježja terena (uključujući stražnje padine i klance) i u planinama. 57 mm visokoeksplozivna tragačka granata 53-UOR-281U još je jedna ruska inovacija predstavljena na sajmu oružja IDEX 2023.

Projektil je dizajniran za gađanje vazdušnih ciljeva, neoklopne opreme i ljudstva, a koristi se sa standardizovanim borbenim modulom.

Međunarodni sajam oružja IDEX 2023 održava se u Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 20. do 24. februara. Ruski integrisani izložbeni štand smješten je u zasebnom paviljonu gdje vodeći ruski odbrambeni proizvođači predstavljaju više od 200 tipova oružja, vojne opreme, municije i borbene opreme u punoj veličini, prenosi "TAS S".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije