Naoružanje

Ruska raketna odbrana štiti od svih bojevih glava

Ruska raketna odbrana štiti od svih bojevih glava
Foto: YouTube/Screenshot | Ruska raketna odbrana štiti od svih bojevih glava

MOSKVA - Ruska raketna odbrana može da pruži zaštitu od bilo kakvih bojevih glava uz procenat vjerovatnoće blizu 100 odsto, izjavio je komandant raketne divizije Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije general Sergej Grabčuk.

On je rekao da je raketna odbrana u mirnodopskim uslovima specijalizovana za otkrivanje lansiranja balističkih raketa i svemirskih brodova, te za praćenje predmeta u svemiru, a da u ratnim uslovima može automatski da eliminiše neprijateljske projektile koji mogu da pogode Moskvu.

Grabčukova divizija odgovorna je za zaštitu Moskve od ograničenih napada bilo kakvim trenutnim ili budućim vrstama interkontinentalnih balističkih projektila i raketa srednjeg dometa.

Prema riječima ruskog generala, njegova divizija pruža podršku informacijama za upozoravanje na raketni napad i kontrolnim sistemima u svemiru, javio je TASS.

"Odbrambeni raketni sistem divizije je jedinstven kompleks geografski rasutih informacionih centara, radara i raketnih bacača koji automatski rade zajedno", dodao je Grabčuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije