Naoružanje

Ruski vojni stručnjak: Spremni smo da prodamo Srbiji nove PVO

Ruski vojni stručnjak: Spremni smo da prodamo Srbiji nove PVO
Foto: Ilustracija | Ruski vojni stručnjak: Spremni smo da prodamo Srbiji nove PVO

Direktor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije Dmitrij Jevgenjevič Šugajev kaže da je Rusija spremna da proda Srbiji nove PVO sisteme.

"Naši partneri iz Srbije su izrazili interesovanje da nabave i druge sisteme PVO i mi smo spremni da udovoljimo Srbiji kao našem davnašnjem savezniku i pouzdanom partneru", rekao je on za "Novosti".

Kako je istakao, ruski proizvođači i specijalni izvoznik "Rosoboroneksport" predlažu danas široku liniju prvoklasnih sredstava PVO raznog dometa.

"Nastavljamo da o tome razgovaramo s partnerima iz Srbije, ali o konkretnim rezultatima rano je govoriti", poručio je drektor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije.

Istovremeno je naglasio da je vojnotehnička saradnja Rusije i Srbije posljednjih nekoliko godina podignuta na viši nivo i istakao da se ona razvija u formatu strateškog partnerstva o kojem su govorili rukovodioci dvije države.

Ruski vojni stručnjak podsjetio je da je potpisan međuvladin dogovor o vojnotehničkoj saradnji, da se realizuju projekti o isporuci oružja i vojne tehnike kao i rezervnih dijelova.

Osim toga, naglasio je, radi se na remontu i modernizaciji ranije isporucene tehnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije