Naoružanje

Pratite nas na Google news

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione

Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione
Foto: Pixabay | Sa ovim naoružanjem Asadova vojska će moći da obara F-16 avione
N.N.

Sirijska vojska sada je u stanju da obori neprijateljske lovce F-16 koji ulaze na njihovu teritoriju, javila je u nedelju ruska publikacija Avia.Pro.

"Međutim, stručnjaci obraćaju pažnju na činjenicu da naoružavanje sirijskih ratnih snaga može ukazivati na to da bi Sirija u bliskoj budućnosti mogla postati jedna od zemalja Bliskog istoka u kojoj su prisutni najmoderniji borci, od istih MiG-29, posebno njihove modernizovane verzije, značajno prevazilaze mogućnosti lovaca F-16, koji su glavne borbene letjelice u velikom broju zemalja", objavljeno je u publikaciji.

Prema analitičaru Avia.Pro, iako se Sirija možda neće moći suprotstaviti svemu u arsenalu izraelske vojske, imaće snažne vazduhoplove koji bi mogli natjerati neprijateljske snage da dva puta razmisle o napadu na Arapsku Republiku.

"Sirija, naravno, neće moći nikako da se suprotstavi Izraelu, ali očigledno je da je za brojne druge zemlje ovo je najbolje upozorenje da se ne miješaju u unutrašnje stvari Sirije, pogotovo jer još uvijek nije poznato koje rakete bi Rusija mogla prebaciti u sirijsko ratno vazduhoplovstvo zajedno s tim borbenim avionima", napominje analitičar.

Sirija je prošle nedjelje dobila novu seriju aviona MiG-29 nakon ceremonije koja je održana u primarnoj bazi ruske vojske u Siriji.

Smatra se da je prebacivanje ovih aviona MiG-29 potencijalni transfer iz Ruske Federacije u Libijsku nacionalnu armiju (LNA) u Bengaziju; Međutim, kasnije je otkriveno da je riječ o isporuci Sirijskoj republici.

(Avia.pro)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije