Naoružanje

Pratite nas na Google news

Smrtonosno oružje: Američki mediji o ruskom raketnom sistemu TOS-2

Smrtonosno oružje: Američki mediji o ruskom raketnom sistemu TOS-2
Foto: Screenshot | Smrtonosno oružje: Američki mediji o ruskom raketnom sistemu TOS-2
N.N.

Višecijevni raketni sistem TOS-2 "Tosočka" lako može uništiti bilo koji neprijateljski tenk, navodi američki časopis "Nešnal interest", koji je sistem nazvao "strašnim novim ruskim oružjem"“.

"Iako su mnoge države, uključujući Sjedinjene Američke Države, prestale da koriste raketne sisteme, Moskva je udvostručila napore da upotrijebi ove sisteme na savremenom bojnom polju. Umjesto sistema koje je koristila pješadija tokom oba svjetska rata, Rusija je napravila TOS-1A 'Solncepek', višestruku raketnu platformu postavljenu na šasiju tenka T-72 za lansiranje termobaričnih projektila", piše američki časopis.

Za razliku od svojih prethodnika, TOS-2 je baziran na šasiji točkova veoma prohodnog kamiona "Ural"“.

"To mu daje izgled čuvenog raketnog sistema sa više lansiranih BM-13, koji je napravljen tokom Drugog svjetskog rata pod imenom 'Kaćuša'", navodi se u tekstu.

Višecijevni raketni sistem TOS-2 je moderno oružje s povećanim dometom gađanja, automatizovanim sistemima za lansiranje i kontrolu vatre.

Vojska je pokazala borbenu snagu raketnih sistema na vježbama "Kavkaz 2020". Termobarične rakete lako su pogađale ciljeve koji su simulirali oklopna vozila.

(Sputniknews.com)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije