Naoružanje

Srpski Oganj pokazao moć, pogledajte spektakularan snimak

Srpski Oganj pokazao moć, pogledajte spektakularan snimak
Foto: Screenshot / Youtube / Novosti.rs | Srpski Oganj pokazao moć, pogledajte spekltakularan snimak

U okviru združena taktičke vojne vježbe "Sadejstvo 2020" prikazan je dio sposobnosti jedinica Vojske Srbije, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane sa borbenom grupom iz sastava Kopnene vojske i 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Pokazana je i borbena moć samohodnog višecjevnog raketnog lansera Oganj.

Vojnoj vježbi na Pešteru prisustvovao je i predsjednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić. Zatim, premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministri Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, srpski član Predsjedništva BIH Milorad Dodik, predsjednica RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, predstavnici stranih vojnih misija i drugi.

Na vježbi "Sadejstvo 2020" učestvovalo je oko 2.800 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Vučić je po završetku vojne vježbe "Sadejstvo 2020" u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njihovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

Kako je izgledalo dejstvo Ognja pogledajte u priloženom video snimku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije