Naoružanje

Stefanović: MIG-ovi iz Bjelorusije se priključuju Ratnom vazduhoplovstvu

Stefanović: MIG-ovi iz Bjelorusije se priključuju Ratnom vazduhoplovstvu
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Stefanović: MIG-ovi iz Bjelorusije se priključuju Ratnom vazduhoplovstvu

BEOGRAD - Remontovana dva aviona MIG -29 stigli su iz Bjelorusije u Srbiju, potvrdio je večeras ministar odbrane Nebojša Stefanović.

On je za RTS objasnio da su migovi u Srbiju stigli rasklopljeni jer se, kako je rekao, tako transportuju, a u narednom periodu biće u sastavu Ratnog vazduhoplovstva Srbije.

On je istakao da je to dio dogovora predsjednika Aleksandra Vučića sa predsjednicima Rusije Vladimirom Putinom i Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom i dodao da zahvaljujućim tim dogovorima Srbija ima impresivno ratno vazduhoplovstvo.

"Danas smo vidjeli samo dio tih snaga. MI-35 helikoptere ste mogli da vidite koji su impresivna snaga naše zemlje i vojske, a tu su i MIG-ovi", rekao je on i dodao da se radi na modernizaciji aviona Orao.

Stefanović je kazao da se koristeći naš Vojnotehnički institut, Jugoimoport SDPR i druge kompanije radi da se iskoristi znanje naših stručnjaka da se unaprijedi ono što Srbija proizvodi.

"Mogli ste da vidite i platforme Mali Miloš, i Veliki Miloš, Lazar i Pasars - i sve ono što je gađalo danas", rekao je on i dodao da će u narednih godinu, dve još naoružanja koje se razvija biti prikazano.

Istakao je da je ponosan prikazanim na danas održanoj združenoj vježbi vojske i policije "Odgovor" koja je izvedena u složenim meteo uslovima kao i na ocjenu vježbe dobijenu od predsjednika Srbije.

Govoreći o združenom dejstvu on je istakao da se sve više se mijenjaju okolnosti, prijetnje postaju hibridne, i dodao da sve može biti bezbednosni izazov i prijetnja.

"Važno je da su svi dobro uigrani u sadejstvu", rekao je on.

Stefanović je ocijenio da je važno da je vojska Srbije dobro opremljena i naoružana, da su vojnici dobro plaćeni, i dodao da su u ovom mjesecu primili i značajno veću platu nego ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije