Naoružanje

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona
Foto: mod.gov.rs | Tenkisti Vojske Srbije u polufinalu Tenkovskog biatlona

Tenkisti Vojske Srbije poslije odlično vožene druge i treće individualne trke, juče i danas, plasirali su se u polufinale "Tenkovskog biatlona" Međunarodnih vojnih igara u Rusiji, na kome učestvuju sedmi put.

"Danas smo nastupili u poslednjoj, trećoj individualnoj trci, i imali odličan rezultat, baš kao i juče u žestokoj drugoj individualnoj trci“, objasnio je potpukovnik Rade Adamović navodeći da je poslije njih ekipa Vojske Srbije izborila učešće u polufinalu ovogodišnjeg "Tenkovskog biatlona".

"Tenkisti Vojske Srbije su individualne trke vozili u grupi sa Kinom, Azerbejdžanom i Belorusijom po veoma zahtevnoj stazi i ostvarili smo rezultat koji nam garantuje plasman u narednu etapu takmičenja", ocjenjuje potpukovnik Adamović.

Ekipe Srbije i Azerbejdžana takmiče se na ruskim tenkovima T-72B3, dok se ekipe Kine i Bjelorusije tradicionalno takmiče na svojim tenkovima.

Odlika individualnih trka, prema riječima potpukovnika Adamovića, je jako zahtjevna staza, dobro gađanje svih ekipa i zavidna vještina upravljanja tenkovima.

Za ekipu Vojske Srbije nastupile su tri posade. U prvoj posadi bili su komandir tenka poručnik Dušan Stevančev, nišandžija desetar Nenad Stojanović i vozač desetar Nebojša Maksimović.

Drugu posadu činili su komadir tenka poručnik Dušan Sinadinović, nišandžija razvodnik Dorotej Savić i vozač razvodnik Nemanja Manojlović, a u trećoj trci posadu su činili komandir tenka vodnik 1. klase Miroslav Nikolić, nišandžija desetar Bogoljub Arsov i vozač tenka razvodnik Bojan Marković.

(mod.gov.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije