Naoružanje

Vojska Srbije dobija "Lazara 3

Vojska Srbije dobija "Lazara 3
Foto: Srna/Arhiva | Vojska Srbije dobija "Lazara 3

Ministarstvo odbrane potpisalo je danas ugovor s fabrikom Jugoimport SDPR za nabavku oklopnih borbenih vozila 8x8 "Lazar 3", a potisivanju je prisustvovao i minstar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da se nastavlja opremanje vojske sredstvima nove generacije domace proizvodnje i da je riječ o ugovoru u vrijednosti od 3,7 milijardi dinara.

"Ono što je naš strateški, dugoročni cilj i što nam je predsednik Vučić dao kao zadatak, jeste da se naše izviđačke jedinice, jedinice koje su za prvo dejstvo, odmah opreme savremenim sredstvima u kojima će biti zaštićene, jer hoćemo da brinemo o našim ljudima. Ovim ugovorom broj 'Lazara' koji su savremena oklopna borbena vozila u našoj vojsci biće značajno povećan", rekao je Stefanović.

On je istakao da opremanje Vojske Srbije novim borbenim vozilima "Lazar 3" predstavlja značajan doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske.

Prema riječima ministra odbrane, u jedinicama Vojske Srbije za nekoliko nedjelja naći će se i novi "Miloši".

On je istakao i da se kontinuirano opremanje vojske, kao i investicije u domaću pamet i domaću industriju nastavljaju.

"Hocemo da nastavimo sa opremanjem naše vojske, ali i da razvijamo nova savremena sredstva kojima će naše jedinice biti opremljene i sposobne da pokažu svima da ćemo našu Srbiju uvek braniti od svake vrste izazova. Mi smo potpuno posvećeni regionalnoj stabilnosti i miru, ali nećemo nikada dozvoliti da neko pomisli da Srbiju može vojnički da ugrozi, a da na to Vojska Srbije neće imati apsolutno najbolji mogući odgovor", rekao je ministar odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije