Naoružanje

Vojska Srbije uskoro dobija nove Lazare, Miloše i Nore

Vojska Srbije uskoro dobija nove Lazare, Miloše i Nore
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije | Vojska Srbije uskoro dobija nove Lazare, Miloše i Nore

Ministarstvo odbrane Srbije će u kratkom periodu izaći pred građane sa novim borbenim vozilima domaće proizvodnje Nora, Miloš i Lazar, koji će ojačati borbenu moć Vojske Srbije, a samim tim omogućiti da Srbija bude slobodna, samostalna zemlja koja odlučuje sama o sebi, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

"Naša vojska će nabavkom novih Nora, Miloša, kada uđe u naoružanje Vojske Srbije, sa daljom nabavkom Lazara tri biti daleko jača nego što je do sada", naveo je Vulin, nakon posjete fabrici "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani.

On je dodao da se Vojska Srbije oprema ne samo novim, nego i najsavremenijim sredstvima, a sva sredstva se proizvode u skladu sa potrebama Vojske Srbije i baš onako kako krajnji korisnik - Vojska Srbije određuje i odlučuje da ona budu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"U tome nas neće poremetiti nikakvi besmisleni protesti, u tome nas neće zaustaviti huligani koji pale Skupštinu, niti niko ko misli da treba da odlučuje o Srbiji, a ne da Srbija odlučuje o samoj sebi", rekao je Vulin.

On je istakao da je Ministarstvo odbrane, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, obezbijedilo dovoljno novca za drugu tranšu Nora B52 155 milimetara.

Povod za Vulinovu posjetu je nedavno potpisani okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije sa oklopnim borbenim vozilima sa pogonom na svih 16 točkova Lazar tri i samohodnim haubicama 155 milimetara Nora B52 M15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije