Naoružanje

Vulin: Srbija će dobiti najnovije oružje iz Rusije

Vulin: Srbija će dobiti najnovije oružje iz Rusije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije/Arhiva/Ilustracija | Vulin: Srbija će dobiti najnovije oružje iz Rusije
Tanjug

Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On u intervjuu za agenciju RIA Novosti nije iznio detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.

"O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija", rekao je Vulin.

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.

"Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija necće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti", istakao je Vulin.

Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.

"Istorija je pokazala da je svaka rusofobija takođe srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju a da nije napao Srbiju, to je pravilo", smatra Vulin.

Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije