Naoružanje

Vulin: Srbija kupuje nove ruske PVO sisteme "Pancir"

Vulin: Srbija kupuje nove ruske PVO sisteme "Pancir"
Foto: Tanjug | Vulin: Srbija kupuje nove ruske PVO sisteme "Pancir"

MOSKVA - Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme "Pancir", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi TAS S.

"Dobili smo Kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove Pancire", izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je preneo "lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića" ruskom ministru odbrane "za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa", prenosi ruska agencija TAS S.

"Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi", rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

"Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja", izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije posljednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsjednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

"Predsjednici naših zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu", izjavio je Šojgu.

"Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali prije mnogo godina sprovodi se u fazama, na vrijeme i u obimu koji smo dogovorili", zaključio je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije