Nauka

"M:tel Playground" okupio mlade s istim idejama

"M:tel Playground" okupio mlade s istim idejama
Foto: Jelena Đurđević | "M:tel Playground" okupio mlade s istim idejama

BANJALUKA - Kompanija "M:tel" organizovala je u saradnji s ICT Hubom iz Beograda u utorak naveče na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci treći "M:tel Playground" meetup događaj.

Tema ovog događaja, koji je na jednom mjestu okupio kreativce, dizajnere, programere, akademce, biznis partnere i sve zainteresovane za tehnološko preduzetništvo, bio je razvoj IoT uređaja.

Na predavanju pod nazivom "Prvi koraci u svijetu razvoja IoT uređaja" predstavljeni su uvod i prikaz prvih koraka za sve koji žele uploviti u razvoj sopstvenih IoT rješenja. Učesnici su imali priliku čuti više o toolchainu za prikaz, najboljim praksama u razvoju IoT prototipa, o tome koji su uređaji odgovarajući za određene namjene, kao i gdje naučiti više i koje su najbolje riznice znanja na ovu tematiku.

O razvoju IoT uređaja, svoja iskustva su prenijeli predavači Aleksandar Slijepčević, Mladen Trišić i Ðorđe Ðorđević.

Mladen Trišić, suosnivač neformalne grupe "Garage Lab" iz Beograda, rekao je da sarađuju s "M:telom" i da su zadovoljni saradnjom jer su prepoznali njihovu viziju da pomognu studentima i mladima da se dodatno bave elektronikom.

"'M:tel Playground' je vrlo koristan i takvi projekti su neophodni da bi se okupljali mladi i da bi razmenjivali svoja iskustva, te smatram da je to veliki potencijal za ekonomiju u celom regionu", rekao  je Trišić.

Aleksandar Slijepčević, jedan od pionira srpske start-up zajednice, govorio je o osnovama i počecima IT-a.

"Neko ko nije upućen dosad u nove trendove koji vladaju svetom na ovom predavanju mogao je da čuje šta su trendovi, kako da povežu uređaje, gde da nađu dodatnu literaturu i da nauče nešto novo", rekao je Slijepčević.

Playground platforme zamišljene su kao mjesto okupljanja profesionalaca i kreativaca koji imaju interes stalnog jačanja savremenih IT znanja i osnaživanja tehnološke start-up zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije