Nauka

Aleksandru i Katarini Karađorđević uručen orden Nikole Tesle

Aleksandru i Katarini Karađorđević uručen orden Nikole Tesle
Foto: Tanjug/AP | Aleksandru i Katarini Karađorđević uručen orden Nikole Tesle

BEOGRAD - Predstavnici Tesline naučne fondacije iz Filadelfije uručili su Orden Nikole Tesle i bistu velikog srpskog naučnika prestolonasljedniku Aleksandru i princezi Katarini Karađorđević.

Prestolonasljednik Aleksandar je rekao da će orden biti inspiracija da još predanije rade na širenju dobrog glasa o Srbiji i njenom narodu širom svijeta i stvaraju mostove prijateljstva između srpskog naroda i ljudi širom planete, saopšteno je iz Kraljevskog dvora.

Teslina naučna fondacija dodijelila je Orden Nikole Tesle bračnom paru Karađorđević za izvanredne rezultate u humanitarnim aktivnostima pomoći i podrške Teslinom narodu, uspješno predstavljanje srpskog naroda i otadžbine Srbije širom svijeta i širenja prijateljstva sa drugim narodima i kraljevskim porodicama.

"Moram da kažem još nekoliko reči zašto je Teslino ime toliko važno za mene. Kad god se pomene njegovo ime, osećam veliki ponos i sreću zbog dobrih i prijateljskih odnosa koje je Tesla imao sa mojom porodicom, uz mnogo uzajamnog poštovanja i počasti. On je bio istinski prijatelj Krune, koji je to pokazao mnogo puta", rekao je prestolonasljednik.

Misija ove fondacije je da čuva i razvija lik i djelo srpskog genija, svjetskog naučnika koji je stvorio budućnost čovječanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije