Nauka

Pratite nas na Google news

Apple proizvodi i distribuiše zaštitne vizire za medicinske radnike

Apple proizvodi i distribuiše zaštitne vizire za medicinske radnike
Foto: Screenshot | Apple proizvodi i distribuiše zaštitne vizire za medicinske radnike
N.N.

Direktor Applea Tim Kuk na Twitteru je objavio nove poduhvate u vezi s virusom korona rekavši da se ova kompanija odlučila na proizvodnju i distribuciju zaštitnih vizira za medicinske radnike.

Kako piše The Verge, Apple je okupio dizajnere proizvoda, kao i inžinjere i timove za pakovanje i distribuciju.

Tim Kuk je te nove informacije potvrdio u videu na Twitteru pokazujući jedan od vizira.

Takođe, Apple je prikupio i više od 20 miliona zaštitnih maski i u komunikaciji je s vladama država kako bi se one dostavile tamo gdje je najpotrebnije.

Govoreći o vizirima, Kuk je naglasio kako je prva isporuka već obavljena prošle sedmice u bolnicu Kaiser u dolini Santa Klara u SAD-u te da je reakcija ljekara bila jako pozitivna.

"U pakovanjima koje šaljemo nalazi se po 100 vizira, svaki od njih se sastavlja za manje od dvije minute i u potpunosti se može podesiti. Materijale za proizvodnju nabavljamo u SAD-u i Kini", dodao je Kuk.

Apple planira isporučiti više od milion vizira do kraja ove sedmice i svake naredne takođe po milion. Do sada ih je ova kompanija distribuisala širom SAD-a, ali uskoro planira dostave proširiti i u druge zemlje.

"Naš fokus je na jedinstvenim načinima pomoći. Apple će nastojati hitno udovoljiti osnovnim potrebama zdravstvenih radnika i u obimu koji je moguć u ovakvim okolnostima", zaključio je Tim Kuk.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije