Nauka

Fizičar tvrdi da se vremenska mašina može napraviti za 250.000 dolara

Fizičar tvrdi da se vremenska mašina može napraviti za 250.000 dolara
Foto: Ilustracija | Fizičar tvrdi da se vremenska mašina može napraviti za 250.000 dolara

Profesor fizike sa Univerziteta u američkoj saveznoj državi Konektikat Ronald Malet smatra da je moguće napraviti mašinu koja će primati informacije iz budućnosti!

Iako je fizičko putovanje kroz vrijeme, za sada, nemoguće, on tvrdi da je za "mali novac" moguće napraviti mašinu koja će primati informacije od naših potomaka ili generacija iz bliske budućnosti.

Malet vjeruje da takva mašina može biti napravljena već sada, jer, prema njegovim teorijama, "svjetlost može promijeniti vrijeme".

"Koristeći se kružnom laserskom svjetlosti, uspio sam matematički pokazati da to može dovesti do savijanja prostora i vremena. Tok neutronskih spinova mogao bi prenijeti binarni kod u prošlost", smatra Malet.

Prema njegovom proračunu, takva sofisticirana mašina, koja bi se koristila laserima za okretanje vremena, koštao bi "svega 250.000 dolara".

Maletove kolege, kako prenose naučni portali, smatraju da je ova ideja možda nemoguća, ali se nadaju da će uspjeti u nekim projektima, koji su revolucionarni u poređenju sa drugim istraživačima na polju "putovanja kroz vrijeme". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije