Nauka

Novi banjalučki brend City Gecko uskoro na ulicama i u parkovima

Novi banjalučki brend City Gecko uskoro na ulicama i u parkovima
Foto: N.N. | Novi banjalučki brend City Gecko uskoro na ulicama i u parkovima

​City Gecko, mali zeleni gušter sa velikim zelenim planovima, je zajedno sa inovativnom kompanijom Telemax iz Banjaluke, pokrenuo novi brend urbanog mobilijara, kreirajući grupu pametnih rješenja koja čistu sunčevu ecko energiju pretvaraju u električnu.

U Geckovoj laboratoriji se trenutno radi na tri modula pametnih klupa: Solar, Wood i Wheel. Modul Solar verzija Supreme je već ugledao prve zrake sunca!

Posebnu pažnju Gecko je posvetio jedinstvenom modularnom dizajnu, koji omogućava da se kombinacijom više istih ili različitih modula dobijaju novi, fantastični oblici pogodni za svačije ecko potrebe.

Svaki od modula, jednostavno je imenovan, pa je tako modul Solar solarna klupa sa panelima koji prikupljaju gušterima najdražu energiju sunca, modul Wood klupa koja pruža udobnost i osjećaj svima poznate drvene klupe, dok je, Geckov omiljeni, modul Wheel kreiran sa više ecko namjena. Osim što služi kao parking i punjač za električne trotinete i bicikle, može da bude i saksija za biljke ili korpa za reciklažu, što dodatno podstiče očuvanje i zaštitu urbane sredine!

"Željeli smo kreirati ecko proizvod koji će biti od koristi modernoj društvenoj zajednici, te proizvod sa kojim će se korisnici – urbani gradski gušteri slični našem Gecku, moći identifikovati", kažu iz kompanije Telemax.

City Gecko solarne pametne klupe služiće kao mjesto gdje će stanovnici urbanih centara moći da napune svoje baterije i baterije svojih uređaja preko USB ili beskontaktnih punjača, uživajući na suncu i koristeći obnovljivu energiju sunca.

Gecko vrijedno radi i testiranje svih svojih modula privodi kraju, a Modul Solar verziju Supreme već danas možete vidjeti i poručiti u Poslovnom Centru Telemax.

Više o ponudi, modulima i primjeni istih možete saznati na www.citygecko.solar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije