Nauka

Otvorena tehnološka konferencija Tomorrow u Beogradu

Otvorena tehnološka konferencija Tomorrow u Beogradu
Foto: Youtube / Printscreen | Otvorena tehnološka konferencija Tomorrow u Beogradu

Minutom ćutanja za sve žrtve tragičnih događaja u Beogradu i Mladenovcu otvorena je najveća evropska tehnološka konferencija Tomorrow. Velikom broju posjetilaca na glavnoj bini obratio se ministar informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović, kao i domaćini direktor Tomorrow konferencije Zoran Tadić i programska direktorka konferencije Anita Kalergis.

Ministar informisanja i telekomunikacija poželio je dobrodošlicu svim gostima istakavši da je prema podacima Eurostarta, Srbija druga po broju eksperata u Evropi. "Tokom posljednje tri godine, rast eksperata iz Srbije bio je najveći u Evropi. Otkad je Ana Brnabić na mjestu premijerke, Srbija je postala ICT powerhouse u Evropi, vodeći ekonomsku tranziciju zajedno sa inovativnim i znanjem potkrepljenim ekonomskim rastom. Dobrodošli u Srbiju, zemlju inovacija, kreativnosti i znanja. Svi ste ovdje dobrodošli", zaključio je ministar Mihailo Jovanović.

Domaćini Anita Kalergis i Zoran Tadić najavili su naredno beogradsko izdanje Tomorrow konferencije, takođe u Štark Areni, a prije toga će konferecija doživjeti i svoje drugo izdanje u Dubaiju, u februaru 2024.

Gosti su današnje otvaranje mogli da prate na 500 kvadratnih metara led ekrana, uz specijalne efekte na impozantnoj bini, na koju je došao i Tomorrow astronaut, maskota konferencije, koji se pozdravio posjetioce.

Tokom naredna tri dana, svi posjetioci će moći da prate više od 100 međunarodno priznatih govornika i prezentera, među kojima je svakako važno naglasiti predavanja koje će držati nagrađivani reditelj i najprodavaniji autor Njujork Tajmsa, Jan Halperin, proslavljeni evropski ekonomski stručnjak Ervin Voloder, princeza metaversa Kristina Jan Zang, dok će kao regionalne tech zvijezde svoje prezentacije imati koosnivač ECD-a Aleksandar Matanović, i naravno svjetski priznati ekonomista i broker Vladimir Đukanović.

Beogradska, druga po redu Tomorow konferencija, uslijedila je nakon pravog tech spektakla u Dubaiju pred više od 12 hiljada učesnika, održanog u februaru ove godine. Konferencija je ugostila više od 80 međunarodno priznatih lidera iz industrije koji su na binama sa najmodernijom produkcijom pričali o najnovijim trendovima iz savremenih tehnologija, prenosi "N1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije