Nauka

Prema nauci Amber Heard ima najljepše lice na svijetu

Prema nauci Amber Heard ima najljepše lice na svijetu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Prema nauci Amber Heard ima najljepše lice na svijetu
N.N.

U vijestima koje neće oduševiti obožavaoce Džonija Depa, naučnici su otkrili da Amber Herd dokazano ima najljepše lice na svijetu.

Kako piše Indenpendent, dr Džulijan De Silva iz Centra za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu koristio je tehnike mapiranja lica kako bi otkrio ko ima najljepše lice na svijetu.

De Silva je svoje istraživanje proveo još 2016. i upotrijebio grčki zlatni omjer ljepote od 1,618, inače poznat kao "Phi". Omjer određuje ono što se smatra savršenim omjerom crta lica.

Po ovoj teoriji, Herd je postigla impresivnih 91,85 odsto. U razgovoru za US Weekly u to vrijeme De Silva je rekao: "Grci su otkrili da se taj omjer pojavljuje posvuda u prirodi i hiljadama godina se smatralo da sadrži tajnu formulu najljepših lica svijeta."

"Dugo se smatralo da omjer Phi od 1,618 krije tajnu ljepote, ali sada sa računarskim mapiranjem možemo izračunati kako se to odnosi na prave žene."

Koristeći iste tehnike, De Silva je takođe otkrio da Kim Kardashian ima najbolje obrve, Skarlet Johanson najbolje oči, a Emili Ratajkovski najsavršenije usne, piše Klix.

De Silva je takođe stvorio "savršeno" lice koristeći "nos Amber Herd, obrve Kim Kardashian, oči Skarlet Johanson, Rihanin oblik lica, usne Emili Ratajkovski i čelo Kejt Mos".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije