Nauka

Robot za vaš besprekorni travnjak

Robot za vaš besprekorni travnjak
Foto: N.N. | Robot za vaš besprekorni travnjak

Ovaj robot može pokositi do 1.25 hektara, uz tihu preciznost, po suncu ili kiši.

Mnogi ljudi košenje trave doživljavaju kao jedinstveno meditativno iskustvo, tokom kog mogu isključiti čitav svijet i pustiti mozak na pašu. Ipak, postoje i oni drugi kojima je kosidba naporna obaveza, koju bi radije prenjeli nekom drugom.

Novi Husqvarna Automower 450XH je tiranin za travnjake koji koristite preko aplikacije, a koji može savladati kosine do dvadeset četiri stepena, i pokositi srednje do veliko dvorište, nevjerovatno precizno.

Ovaj robot se kreće nasumično uz pomoć GPS Sistema koji mapira vaše dvorište. Prepreke i uski prostori za njega nisu nikakav problem. Teritorija koju obrađuje je ustanovljena jednostavnom mrežom ispod površinskih mreža koje instalira prodavac, što će se pobrinuti da kosilica ostane u okviru svojih granica, bez mogućnosti da zaluta na ulicu ili u vaše cvjećnjake.

Nakon nekoliko sati rada, mašina je obradila čitav travnjak. Njegova tri sečiva su smještena tako da je nemoguće posjeći prste njima, jer ona grickaju samo djeliće trave, koje potom raspršuju radi osjemenjivanja.

Ukoliko vam se ova ideja dopada, znajte da se ova spravica može kupiti već sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije