Nauka

Robotska saksija koja biljke nosi ka suncu

Robotska saksija koja biljke nosi ka suncu
Foto: Screenshot | Robotska saksija koja biljke nosi ka suncu

Oni koji brinu o svojim kućnim biljkama muku muče sa nedostatkom sunčevih zraka, a posebno u zimskom periodu. Nova robotska saksija mogla bi da riješi taj problem, te da biljke ponese ka suncu, pravo u budućnost.

Saksija budućnosti pomalo podsjeća na pauka, budući da je obogaćena sa šest nožica uz pomoć kojih može da se pokreće. Radi se o modelu HEXA Planter, a funkcioniše tako što se uvijek pomera ka najsunčanijem dijelu prostorije. Pored toga što vodi računa o svom zelenom domaćinu, saksija može da uđe u interakciju i sa vlasnikom biljke, te da se zavrti ili zaigra po komandi.

Eksperti tvrde da kućne biljke blagotvorno utiču na svoje vlasnike, te smanjuju stres i povećavaju produktivnost. HEXA Planter je tu da osigura da biljke dobro obavljaju svoju funkciju, a saksija koja se kreće prema suncu možda je jedna od najzanimljivijih inovacija u posljednje vrijeme. Proizvod još uvijek nije stigao na tržište, a kada se to bude dogodilo moći će da se nabavi po cijeni od 949 dolara. Budućnost košta, a robotski suncokreti nisu jeftini.

(pspress.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije