Nauka

Roomba: Usisivač koji psuje

Roomba: Usisivač koji psuje
Foto: screenshot | Roomba: Usisivač koji psuje

Veliki je broj ljudskih bića izgovorio neku ružnu riječ kada bi tokom usisavanja naišli na neku prepreku ili se sapleli o kabl usisivača, pa se pretpostavljalo da će se psovke potpuno izgubiti kada robotski usisivači kao što je Roomba budu preuzeli stvar u svoje ruke.

Budući da robotski usisivači uče na greškama, pa uspješno izbjegavaju prepreke na koje su ranije nailazili, greške se rijetko dešavaju, a i kada se dogode pametni usisivači ih dostojanstveno podnose.

I tako je bilo sve dok YouTube kreator Michael Reeves nije odlučio da bi moglo da bude zabavno ako bi njegov Roomba usisivač dobio ljudsku dimenziju, pa je svoj model "popravio" tako da svaki puta kada naiđe na neku prepreku u obliku namještaja ili kućnog ljubimca počne naglas da psuje. U tome je uspio tako što je u usisivač implementirao Raspberry Pi, radio prijemnik, Bluetooth zvučnik, i nekoliko novih senzora.

Krajnji rezultat je, tvrde oni koji se razumiju u humor, prilično urnebesan, iako se pretpostavlja da brzo dosadi onome koji psovke sluša prilikom svakog usisavanja. Reeves nije podijelio šemu za konstruisanje "bezobraznog" usisivača, pa oni koji budu poželjeli da urade nešto slično moraće da grade po principu "uradi sam".

(pspress)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije