Nauka

Ruska podmornica impresionirala Šveđane

Ruska podmornica impresionirala Šveđane
Foto: Pixabay/Ilustracija | Ruska podmornica impresionirala Šveđane

Šveđani koji su se vraćali sa odmora naletjeli su u zalivu Eredsun na podmornicu i našalili se da mora da je ruska.

Ispostavilo se da su u pravu. Naime, podmornica je stvarno bila ruska i po svemu sudeći plovila na paradu povodom Dana Ratne mornarice Rusije.

Rasmus Karlson koji je vidio podmornicu iz velike blizine bio je impresioniran njenom veličinom i bukom koju je proizvodila, a svoje utiske iznio je listu Expressen, prenosi Ruska riječ.

Švedski list Expressen objavio je priču 23. godišnjeg stanovnika gradića Limhamn Rasmusa Karlsona koji je ploveći jahtom sa nekoliko drugova nabasao na rusku podmornicu.

Momci su se jedreći vraćali sa odmora sa ostrva Drage. Oko šest sati uveče jahta je prošla ispod Eresundskog mosta kada se na udaljenosti od tridesetak metara od nje iznenada pojavila podmornica.

"Jedan od prijatelja povikao je 'eno podmornice'. Pogled mi je u prvi mah zaklanjalo jedro, ali poslije smo je svi vidjeli i zapanjili se, podmornica je bila ogromna. Prvo smo pomislili da je škotska, ali pošto smo konsultovali internet shvatili smo da je brod ruski", rekao je jedan od mladića, prenijeli su mediji.

Po Karlsonovim riječima, na zapovjedničkom mostu bilo je četiri čovjeka, jedan od njih mahnuo im je u znak pozdrava.

"Često jedrim, ali nikada ništa slično nisam vidio. Podmornica je jednostavno bila ogromna i bučna. Bilo je malo nelagodno, ali đavolski dobro. Zanimalo nas je još šta je podmornica tamo radila", rekao je Rasmus Karlson.

Švedski list Sydsvenskan 25. jula uveče izvijestio je da je ispod Eresundskog mosta prošla nepoznata podmornica. Nešto kasnije vojska je potvrdila da je ruska podmornica prošla ispod mosta, primjećujući da se situacija nalazi pod kontrolom i karakterišući događaj jednostavno kao kretanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije