Nauka

Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu

Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu
Foto: Tanjug/SITEL-MIKROELEKTRONIKA/MILOS RADAKOVIC | Srpska pametna brojila predstavljena na sajmu u Milanu
Tanjug

Srpski proizvođači pametnih brojila predstavili su svoja rješenja na evropskom sajmu energetike ENLIT u Milanu.

"Domaća industrija pametnih brojila ima čak četiri proizvođača - EWG, Sitel-Mikroelektronika, Meter&Control i Enel. Sa velikim ponosom predstavljamo i Srbiju i naše stručnjake u svetu", rekao je direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika Srđan Tepavac.

Kaže da već 20 godina uspješno sarađuju sa Elektrodistribucijom Srbije.

"Možemo da plasiramo odlična rešenja i u inostranstvo, o čemu svedoči izvoz koji realizujemo u region zapadnog Balkana, Evropske unije i na ostala svetska tržišta. Naša industrija, takođe, značajno doprinosi pozicioniraju Srbije u kontekstu razvoja zasnovanog na inovacijima", naveo je Tepavac.

Direktor preduzeća Meter&Control Igor Vujičić je rekao da su na sajmu u Milanu rame uz rame sa najvećim svjetskim proizvođačima.

"Rešenja koja proizvodimo integrišu sve najnovije trendove iz oblasti pametnog merenja i upravljanja potrošnjom, koji predstavljaju imperav razvoja energetike širom sveta. Konstantno ulažemo u razvoj i inovacije kako bismo išli u korak sa svetskim trendovima. Naši proizvodi imaju potencijal za razvoj funkcionalnosti, uvođenje novih servisa i otvaraju vrata daljem tehnološkom razvoju Srbije i svih zemalja u koje izvozimo", kazao je Vujičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije