Nauka

Pratite nas na Google news

Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije

Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije
Foto: N.N. | Teslin naučni centar u SAD otkriva naučnikove misterije
Tanjug

Teslin naučni centar (TWSC) sa Long Ajlenda saopštio je danas da će tokom epidemije korona virusa, kada je ljudima širom svijeta preporučeno da ostanu u domovima, poštovaocima Teslinog dijela ponuditi bogat virtualni program kroz koji će moći da otkriju i najveće misterije te Tesline posljednje laoboratorije - Vordenklif.

Direktor TSWC Mark Alesi u saopštenju koje dostavljenom Tanjugu navedi je da je laboratorija za Tesline "sljedbenike" svih uzrasta piredila podcast “Tesla Unvired”, u čijoj prvoj epizodi je priča o misteriznim tunelima – da li ih je Tesla izgradio ispod Vordenklif laboratorije, zašto i da li oni postoje.

Svi zainteresovani će moći da učestvuju i u velikoj debati u kojoj će sa Alesijem razgovati i autor best selera “Čarobjnak: Život i Vrijeme Nikole Tesle”, univerzitetski profesor Mark Sajfer koji je ceo život posvetio delu i životu velikog naučnika o čijem radu je odbranio i doktorat.

"Čarobnjak" je najpotpunija biografija Nikole Tesle, koja sadrži detaljne pojedinosti iz njegovog života tako i one poznate tek malom broju njegovih najbližih prijatelja i saradnika.

Tesla Steam će omogićiti i najmlađima da se upoznaju sa dijelom jednog od najvećih svjetskih umova.

Poštovaocima Teslinog dijela ali i globalnoj zajednici, u vremenu kada je svima preporučeno da ostaju kod kuće, na raspolaganju će, kako Alesi navodi biti i virtuelni resursi centra, pomoću kojih će otkriti i brojne interaktivne programe, 3D eksponate i izlete, ...

U narednih nekoliko nedjelja svi sadržaji koje centar nudi na www.teslaslasciencecenter.org biće dostupni besplatno.

Misija TSWC je da na mjestu jedine preostle Tesline laboratorije na svijetu podigne veliki globalni centar koji će sačuvati, obnoviti i unaprediti Teslinu zaostavštinu, edukacijom i inovacijama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije