Nauka

Twitter testira 2.500 karaktera

Twitter testira 2.500 karaktera
Foto: Pixabay | Twitter testira 2.500 karaktera

Do sada, Twitter je ograničavao dužinu objave na 280 karaktera, što je dio ličnog identiteta ove društvene mreže.

I stvarno, umjetnost je reći mnogo sa malo reči. Međutim, čini se da publika ipak voli da se raspiše pa je, prema navodima portala BBC, Twitter otpočeo testiranje mnogo dužih poruka.

Čemu duže Twitter poruke

Najjednostavniji odgovor na ovo pitanje bio bi “pa ljudi hoće”.

Nešto detaljniji odgovor tiče se tendencija korisnika koje su čelnici kompanije Twitter primijetili.

Naime, evidentan je porast broja korisnika ove društvene mreže koji sve češće postavljaju fotografije sa podužim tekstovima umjesto kratkih tvitova do 280 karaktera.

Prema riječima same kompanije prilikom zvanične objave da otpočinje testiranje nove funkcionalnosti “Notes”, “Još od najranijih dana ove društvene mreže, pisci su se oslanjali na Twitter za objavljivanje svojih radova i za pronalaženje puta do publike koja bi te radove primijetila, pročitala, i prokomentarisala.

Uz Notes, mi tim ljudima pružamo veće mogućnosti”.

Pored toga, kako navodi analitičarka društvenih mreža, dr. Lora Tugud, “Dodavanje ove funkcionalnosti omogućiće da Twitter postane konkurent platformama za blogging i ostale kraće književne forme i samim tim dopre do sasvim nove publike.

Pored toga, ovaj potez inspirisaće trenutne korisnike da pišu svoje blogove na ovoj mreži umjesto potrage za alternativnim rješenjima bez ograničenja po pitanju broja karaktera”.

Šta to donosi “Notes”

Ova nova funkcionalnost će vam omogućiti da se na društvenoj mreži Twitter oglašavate sa maksimalnih 2.500 karaktera, što je veliko povećanje u odnosu na trenutno ograničenje od 280 karaktera. Za nekoga previše, za nekoga opet premalo, ali svako po svom nahođenju i stilu.

Da li je to dobro

U ovom trenutku to je na korisnicima u test programu da kažu. Korisnici iz Kanade, Gane, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država prvi su dobili šansu da isprobaju sve ono što “Notes” donosi tokom dvomjesečnog perioda testiranja.

Da li će Twitter ovim potezom izgubiti svoju osnovnu svrhu, zadovoljstvo i identitet? Ako nas pitate ne vidimo zbog čega bi se to dogodilo. Mogućnost za kratkim i jasnim mislima će zauvijek biti tu, bilo ograničenje 280, 2.500, ili 25.000 karaktera.

Na vama je da kažete ono što želite, kako želite i sa koliko god riječi. Samo da vas Mask u tome ne spriječi...

(Benchmark)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije