Nauka

Uspomene u Google fotografijama dobijaju novi izgled i nove funkcije

Uspomene u Google fotografijama dobijaju novi izgled i nove funkcije
Foto: Unsplash | Uspomene u Google fotografijama dobijaju novi izgled i nove funkcije
N.N.

Google fotografije redizajniraju svoju funkciju Memories kako bi bolje prikazale vaše drage snimke, sa novim interakcijama, tipovima memorije i dijeljenjem memorije.

Dolaze i neka kreativna ažuriranja u obliku novog uređivača kolaža i funkcije stilova koji će vam pomoći da napravite svoje slike.

Video snimci postaju sve više u centru pažnje u okviru redizajniranog iskustva Memories, pri čemu Google fotografije automatski biraju i seku duži snimak kako bi se fokusirali na ključne trenutke.

Fotografije će imati primenjen efekat suptilnog zumiranja, koji se vizuelno razlikuje od potpunog dinamičkog zuma koji se nalazi na Cinematic fotografijama. Malo ažuriranje takođe dolazi za interakcije, dodajući mogućnost prevlačenja nagore ili nadole da biste se kretali između uspomena pored postojeće navigacije dodirom lijevo/desno.

Počevši od danas, više fotografija se može kombinovati u "Punu kinematografsku memoriju" koja uparuje dinamički 3D zum sa kinematografskih fotografija sa instrumentalnom muzikom koja će sada svirati preko vaših snimaka. Google navodi da će instrumentalna muzika takođe biti dodata drugim memorijama kao posebna funkcija od sljedećeg mjeseca.

Novi uređivač kolaža je takođe dostupan za korisnike Android-a i iOS-a koji vam omogućava da uređujete i prevlačite i otpuštate fotografije u izgled po vašem izboru za dijeljenje sa prijateljima. Članovi Google One-a i korisnici Pixel-a dobiće neke dodatne funkcije za uređivanje kao što su Portrait Light i HDR. Nova funkcija "Stilovi" inspirisana spomenarima takođe će biti predstavljena kasnije danas koja će automatski primijeniti grafičku umetnost na vaša sjećanja "da bi ona iskočila", navodi Google.

Još jedna značajna promjena znači da će prijatelji i porodica sada moći da pristupe dijeljenim uspomenama iz Google fotografija na bilo kom uređaju. Ova funkcija je dostupna za Android korisnike od danas, a podrška za iOS i Web "uskoro".

(PC Press)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije