Okolina

Suturlija budući park prirode

Suturlija budući park prirode
Foto: N.N. | Suturlija budući park prirode

Na području kanjona rijeke Suturlije, koje ima ogroman potencijal kao turističko-sportsko-rekreativna destinacija, planirani su park prirode i turistička oaza.

Rekao je ovo danas Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, i dodao da u narednom periodu šira zajednica treba da se okupi oko ove ideje turističko-rekreativne zone radi izrade cjelovitog projekta.

"Ovo mjesto predstavlja prirodnu oazu grada kojoj nije dato dovoljno značaja, a može se iskoristiti za sportske terene, porodično izletište, ribogojilište te brojne druge sadržaje", istakao je Talić.

Prema njegovim riječima, preuređenje bi se obavljalo u nekoliko faza, a u prvoj fazi bi trebalo utvrditi vlasničku strukturu.

"Angažovali smo nadležna lica da utvrde koje su lokacije u vlasništvu grada, da bismo na njima mogli realizovati određene ideje", istakao je Talić.

"U okviru zone Suturlija planiran je razvoj dnevnog turizma izgradnjom raznih sadržaja, koji bi upotpunili prirodno okruženje ovog izletišta", kazao je urbanista Goran Dimitrić.

Dodao je da je krajnji cilj izrada zoning plana ovog područja, koji bi obuhvatao kanjon Suturlije, izletište Šibovi i dio okolnih naselja.

Rekreativac Željko Majdandžić rekao je da je ova lokacija idealna i za djecu, a da se nalazi na samo dva kilometra od centra grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije