Programi

AI asistent za PowerPoint bez psovki

AI asistent za PowerPoint bez psovki
Foto: N.N. | AI asistent za PowerPoint bez psovki

​Microsoft PowerPoint-u dodaje ojačanje u obliku veštačke inteligencije, a kako bi korisnicima pomogao da što bolje pripreme svoje prezentacije. Nova opcija ponela je ime Presenter Coach, a pojavljivaće se u okviru PowerPoint moda za vežbu, da bi ponudila korisne komentare o tome na koji način bi prezentacija mogla da postane još bolja.

Tako će Presenter Coach nuditi komentare o tome na koji se način izgovaraju neke riječi, te filtrirati sadržaj tako da ga korisnik što lakše i prirodnije izgovara. Ukoliko korisnik tokom prezentacije izgovori neku psovku virtuelni pomagač će mu savjetovati da ne koristi takve izraze, te će isticati one pojmove koji se smatraju društveno nepoželjnima. Nakon završene probe korisnik će dobijati izveštaj o tome kako je prezentacija prošla, što bi trebalo da pomogne da se brže isprave propusti, te da se obrati pažnja na najslabije dijelove.

Prezentacije su često uzrok za stres, a Presenter Coach će se pojavljivati samo u okviru moda za vežbu, što znači da korisnika tokom glavne prezentacije neće ometati pop-up oblačići sa savjetima. Opcija bi na PowerPoint za web trebalo da stigne do kraja ljeta, da bi nakon toga došla i do mobilnih, te desktop uređaja.

(The Verge)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije