Programi

Android 14 dobija jednu veoma korisnu opciju

Android 14 dobija jednu veoma korisnu opciju
Foto: Pixabay | Android 14 dobija jednu veoma korisnu opciju

Android 14 je iza ugla, a do sada smo o njemu saznali dosta detalja. Stići će nekoliko noviteta, a sada saznajemo i nove informacije.

Prema njima, na Android 14 trebalo bi da stigne nova korisna opcija.

Android nudi veću fleksibilnost pri obavljanju više zadataka u odnosu na iOS. Međutim, jedna stvar koja nedostaje Androidu jeste mogućnost pomijeranja datoteka između dvije aplikacije preko čitavog ekrana. iOS omogućava da pomjerite, odnosno prevučete stavku iz jedne aplikacije u drugu preko čitavog ekrana.

Ipak, Android 14 donijeće promjenu u tom smislu. Prema najnovijem izvještaju, Android 14 ima novi trik u rukavu po ovom pitanju, koji će Android multitasking učiniti još boljim.

Urednik Telegram kanala Google News, Nil Sadikov, uočio je novu funkciju u najnovijoj beta verziji Androida 14 koja korisnicima omogućava da prevuku određenu datoteku ili tekst iz jedne aplikacije u drugu preko čitavog ekrana.

Sam proces korišćenja ove funkcije biće poprilično jednostavan.

Ova funkcija će biti korisna i na uređajima s velikim ekranom, kao što su sklopivi telefoni i tableti.

Nedavno je otkriveno da će Google sa Androidom 14 riješiti jedan poprilično veliki problem. Tako je kompanija objavila da sarađuje sa Android OEM-ima kako bi ublažio frustracije programera aplikacija koji slijede Androidove razvojne smjernice.

Android 14 osiguraće da aplikacije ne izgube svoju funkcionalnost zbog agresivnog prekida rada u pozadini. Samsung je prvi Googleov partner u ovom poslu, a južnokorejska kompanija je na svojoj veb stranici za razvojne programere potvrdila da će kreirati "doslednije i pouzdanije korisničko iskustvo za korisnike Galaxy uređaja", prenosi b92.

Android 14 je već dostupan za neke uređaje, a uskoro se očekuje zvanično predstavljanje i dostupnost svim korisnicima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije