Programi

Android 9 već od marta dostupan developerima?

Android 9 već od marta dostupan developerima?
Foto: N.N. | Android 9 već od marta dostupan developerima?

Iako većina telefona još uvijek nije dobila ni Android 8 Oreo softversko ažuriranje, Google je već duboko u procesu kreiranja naredne verzije mobilnog operativnog sistema, Androida 9, čiji će naziv počinjati slovom "P".

Iako još uvijek nije potvrđeno od strane kompanije Google, Android 9 će najvjerovatnije pratiti isti ciklus razvoja koji je kompanija koristila godinama unazad za svoje operativne sisteme. Zbog ovoga se veruje da će prvi Android P preview biti dostupan za testiranje do kraja ovog mjeseca.

Prvi Android 9 developer preview bi trebalo da bude alfa kvaliteta, dok će drugi preview biti beta verzija i mogao bi se pojaviti sredinom maja. Google obično planira kraj avgusta za konačnu objavu softvera, a prije toga se u junu i julu očekuju treći i četvrti developer preview.

Kada su nove funkcije u pitanju, Google do sada nije otkrio previše, ali glasine sugerišu da će Android 9 donijeti biometrijski metod otključavanja preko skenera oka, podršku za izrez u vrhu ekrana, funkciju poboljšanog blokiranja i bolju stabilnost.

Više ćemo znati već u dolazećim nedeljama, kada se pojavi prvi Android P developer preview.

(Softpedia)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije