Programi

Aplikacija koja rješava problem usamljenosti starijih građana

Aplikacija koja rješava problem usamljenosti starijih građana
Foto: N.N. | Aplikacija koja rješava problem usamljenosti starijih građana
N.N.

Porodici sve brojnijih društveno angažovanih aplikacija svakako pripada i ona koja starijim građanima omogućava da dobiju društvo, te pomoć u obavljanju svakodnevnih zadatka, uz pomoć takozvanih "unuka po narudžbini", sa kojima ih aplikacija povezuje.

Naime, ovu uslugu je omogućila kompanija Papa, koja starijim korisnicima omogućava da koriste aplikaciju, ili telefonsku liniju, u slučaju da ne posjeduju pametni telefon, kako bi se povezali sa "Papa Pal" članovima, koji mogu da im prave društvo, te obavljaju jednostavne zadatke umesto njih.

Mladi pomoćnici su obično studenti medicine, te oni koji se školuju kako bi u budućnosti brinuli o starijima, i drugim ranjivim grupama. Prije nego što se povežu sa korisnicima, Papa članovi se podvrgavaju nizu provjera, kako bi se provjerilo da li može da im se poveri tako ozbiljan zadatak.

Problem usamljenosti kod starijih građana je sve prisutniji, te najviše pogađa one koji su uglavnom samostalni, ali su im ponekad potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih obaveza, ili društvo.

Korisnici mogu da biraju Papa članove koji im odgovaraju, a u okviru aplikacije mogu da se popune i testovi ličnosti, kako bi se korisnici lakše povezali sa odgovarajućim pomagačima.

Usluga košta 15 dolara na sat, a aplikacija pomaže starijima i kada je tehnologija u pitanju, te im nudi uputstva uz pomoć kojih mogu da se lakše izbore sa modernim tehnološkim tekovinama.

(PC/The Telegraph)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije