Programi

Aplikacije koje motivišu da vježbate, neke nude mogućnost zarade

Aplikacije koje motivišu da vježbate, neke nude mogućnost zarade
Foto: Ilustracija | Aplikacije koje motivišu da vježbate, neke nude mogućnost zarade

Većina ljudi poželi da trenira, ali ustrajavanje u treninzima je već nešto drugo. Motivacija se često izgubi već poslije nekoliko sedmica. Ako želite trenirati, ali niste sigurni kako početi, rješenje se možda krije u zanimljivim aplikacijama.

Bilo da uz pomoć aplikacija želite pratiti napredak ili vam pomažu da vježbanje bude zabavnije, aplikacije su odličan način za pronalaženje motivacije. Bez obzira na to da li trčite, trenirate jogu ili jednostavno želite više pratiti svoje aktivnosti, na listi koju je objavio "Popsugar" naći ćete aplikacije koje će vam pomoći u postizanju ciljeva.

Zombies, Run!

Ovo je zabavan, inovativan i interaktivan način koji vas inspiriše da počnete više trčati. Zadatak je poprilično jednostavan - izađite i počnite trčati dok je aplikacija uključena.

Iznenada, na vašoj virtuelnoj karti će se pojaviti gomila zombija, a na vama je da ih izbjegnete! Recenzenti kažu da ćete uz ovu aplikaciju lako zaboraviti da ste izašli na trening, jer će biti vrlo uzbudljivo pokušavati izbjeći zombi apokalipsu. Prateći zvučni efekti i impresivna priča u potpunosti će vas obuzeti.

Cijena: Besplatno preuzimanje, 2 dolara preuzimanje dodatka s dodatnim misijama, 18 dolara za potpuni pristup svim opcijama.

Streaks Workout

Ako ste tip koji voli trenirati svaki dan, ovo je aplikacija za vas. Streaks Workout je odličan, jer zahtijeva vježbanje i pojednostavljuje ga - neće vam trebati nikakva oprema i vježbe možete raditi bilo gdje.

Radeći osnovne (ali vrlo efikasne) vježbe kao što su sklekovi, čučnjevi, trbušnjaci, podizanje koljena ili iskoraci, dobićete efikasan trening tokom dana, a nećete se osjećati preforsirano. Ova aplikacija vam takođe može pomoći u praćenju vlastitog napretka iz dana u dan, kako biste se mogli osvrnuti i vidjeti šta ste sve postigli.

Cijena: 4 dolara

Glo - Yoga and Meditation

Joga je idealan način za vježbanje i tijela i uma. Ako želite da joga postane dio vaše rutine, sigurno ćete željeti testirati ovu aplikaciju.

Ona pruža internet bazu videosnimaka za svaki način života i intenzitet vježbanja. Bez obzira na to želite li odraditi jednu brzu seansu joge prije posla ili želite dugu seansu meditacije prije spavanja - ova aplikacija ima sve!

Cijena: Besplatno preuzimanje, 23 dolara za mjesečnu pretplatu, 200 dolara za godišnje članstvo.

Charity Miles

Ovo je aplikacija koja vam pomaže da pratite hodanje, trčanje ili vožnju biciklom te pokazuje koliko ste novca sakupili u dobrotvorne svrhe.

Količina novca koju možete zaraditi u dobrotvorne svrhe je neograničena i ne morate trčati tačno određenu trku da biste postali donator. Možete zarađivati svakog dana, jednostavnim jutarnjim trčanjem.

Cijena: Besplatno

Achievement

Ako ste tip osobe koja smatra da razni poticaji motivišu više od bilo čega drugog, Achievement je možda aplikacija za vas. Ova aplikacija plaća pravim novcem kada pratite svoje korake, prijavljujete hranu koju jedete ili zapisujete prijeđene kilometre na biciklu.

Za svaku aktivnost koju prijavite, zarađujete određene bodove, a 10.000 bodova ima vrijednost 10 dolara. Ne samo da će vas aplikacija natjerati više vježbati, već će i "podebljat"i vaš novčanik.

Cijena: Besplatno

Lose It! - Calorie Counter

Idealna aplikacija za one koji aktivno žele smršati. Možete jednostavno pratiti kalorije i druge parametre ishrane.

Osim toga, možete zabilježiti i vježbe koje radite. Kada vidite da se podaci o ishrani i vježbanju podudaraju, bolje ćete razumjeti područja koja možda želite poboljšati kako biste postigli svoje ciljeve za mršanje.

Čak i ukoliko ne želite smršati, korisno je imati pred sobom evidenciju o ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Cijena: Besplatno preuzimanje, 10 dolara za premium funkcije, 40 dolara za godinu dana premium funkcija

Runkeeper - GPS Running Tracker

Koncept je jednostavan: snimite svoje aktivnosti kao što su biciklizam, trčanje, planinarenje ili hodanje.

Tako možete pratiti putanju vašeg kretanja i postavljati nove ciljeve ovisno o tome šta želite postići. Želite brže trčati?

Ova aplikacija može pomoći. Želite smršati? Naravno, samo postavite cilj i aplikacija vas može voditi do njega. Takođe, možete pristupiti i izazovima koje aplikacija nudi za dodatnu dozu motivacije!

Cijena: Besplatno preuzimanje, 10, 20 ili 40 dolara za mjesečnu, tromjesečnu ili godišnju pretplatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije