Programi

"Apple" juče predstavio operativni sistem iOS 17

"Apple" juče predstavio operativni sistem iOS 17
Foto: Pixnio | "Apple" juče predstavio operativni sistem iOS 17

KUPERTINO - Kalifornijska kompanija "Apple" juče predstavio operativni sistem iOS 17 za svoje ajfon uređaje, sa novinama kao što su novi režim pripravnosti (StandBy Mode), 3D naljepnice (Live Stickers) napravljene od fotografija ili lakše dijeljenje kontakata sa drugim korisnicima ajfon uređaja.

Vlasnici ajfona X, kao i ajfona 8 i 8 Plus, neće moći da skinu iOS 17 na svoje uređaje, ali će i oni dobiti bezbjednosna ažuriranja, prenosi "SkyNews".

Korisnici ostalih ajfona koji imaju aktivirane automatsko ažuriranje će dobiti iOS 17 bez potrebe da bilo šta urade, ali to može da potraje i nekoliko dana.

Novi operativni sistem više neće automatski korigovati vulgarne izraze u pisanoj komunikaciji koje korisnik možda koristi namjerno.

"Apple" očekuje da će korisnici puniti svoje telefone na posebnim stalcima, a u tom režimu će se na ekranu prikazivati sat, kalendar, fotografije ili vremenska prognoza.

U poruke će biti usvojena i funkcija prijavljivanja na određenoj lokaciji (check-in), tako da će korisnici moći da obavijeste prijatelje i porodicu kada stignu na planirano odredište.

Korisnici će moći da kloniraju svoj glas koji će izgovarati napisane riječi ili da podese brzinu govora Appleovog digitalnog asistenta Siri.

Operativni sistem iOS 17 će umjeti i da boje razlikuje razne fotografije, imaće i poboljšanu zaštitu privatnosti, kao i funkciju koja prati mentalno zdravlje korisnika, prenosi "RTV".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije