Programi

Apple korisnici oprezniji, sporo prihvataju iOS 15

Apple korisnici oprezniji, sporo prihvataju iOS 15
Foto: Thiago Japyassu/Pexels | Apple korisnici oprezniji, sporo prihvataju iOS 15

Prije nekoliko mjeseci, Apple je objavio svoje veliko ažuriranje iOS platforme u iOS 15 formi.

Kompanija iz Kupertina se redovno hvali činjenicom da je prihvaćenost iOS-a uglavnom značajno brža u odnosu na konkurentski Android operativni sistem.

To se potvrđuje i sa iOS 15 verzijom, ali izgleda da je stopa prihvaćenosti ove platforme mnogo sporija u odnosu na prethodna ažuriranja.

Ovo je objavila analitička kompanija Mixpanel, koja otkriva da je do 20. decembra 65,3% uređaja imalo instaliran iOS 15.

Međutim, iOS 15 je instaliran na značajno manje uređaja nego što je to bio slučaj sa prethodnom verzijom. U decembru prošle godine, iOS 14 se nalazio na 80,9% iPhone modela.

Ono što je interesantno i neobično, jeste da za posljednja tri iOS ažuriranja, Apple nije uklanjao starije iPhone modele sa liste podržanih.

To znači da su čak i uređaji, kao što je iPhone 6s, imali podršku za iOS 13 i očekivano je da većina korisnika što prije pređe na novu verziju.

Moguće je da su tokom godina iOS korisnici postali oprezniji i čekaju sa nadogradnjom iOS-a dok se ne isprave veći bagovi i problemi.

Procenat koji ima iOS 14 je i dalje veći od onoga što ima Android. Google je u novembru objavio da je Android 11 instaliran na 24,2% uređaja. To je Android 11, a ne najnoviji Android 12. Još više uređaja koristi Android 10 iz 2019. godine.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije