Programi

Apple odbacuje bitne elemente iz iPhone 15 dizajna

Apple odbacuje bitne elemente iz iPhone 15 dizajna
Foto: Pexels | Apple odbacuje bitne elemente iz iPhone 15 dizajna

Apple neprekidno radi na svojoj iPhone liniji, pa tako kompanija već razmišlja o iPhone 15 seriji koja se očekuje u septembru 2023. godine.

Prema navodima Apple analitičara Ming-Či Kua, jedna od izmjena koje će biti implementirane u iPhone 15 tiču se dizajna tastera za zvuk i paljenje uređaja.

Kompanija iz Kupertina, prema navodima, planira da odbaci fizičke tastere koje iPhone trenutno koristi i da koristi dizajn sličan onom koji je imao početni taster za iPhone 7.

Kao rezultat ove promene, kompanija bi trebalo da koristi novi Taptic Engine, koji je kreiran sa namjenom da omogući da pritisak na tastere djeluje prirodno kao pritisak na fizičke tastere.

Taptic Engine tehnologija će biti smještena s lijeve i desne strane okvira, kako bi se formirao taktilni odziv koji će kod korisnika stvoriti osjećaj kao da pritiska fizički taster.

Pored ovoga, analitičar vjeruje da će Apple ponovo biti pokretač trendova u svijetu telefona, te da će proizvođači Android uređaja najvjerovatnije masovno kopirati sličan dizajn tastera za svoje telefone.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije