Programi

Astralis pravi kontroverznu promjenu u postavi pred Major

Astralis pravi kontroverznu promjenu u postavi pred Major
Foto: Instagram | Astralis pravi kontroverznu promjenu u postavi pred Major

CS:GO Major počinje za tačno trinaest dana, a čuvena danska organizacija je upravo napravila jednu vrlo kontroverznu odluku, pošto su odlučili da oduzmu šansu jednom igraču da se takmiči na turniru godine, iako je on to ovoga puta zaslužio.

Umjesto njega, vraća se kapiten i legenda ekipe, koja će imati priliku da brani svoju titulu, zbog čega ne možemo reći da nas je ovaj potez iznenadio.

"Deni (trener) i ja smo dugo razgovarali sa Lukasom oko ove odluke. Naravno da je nezadovoljan, ali zna da je važan dio ove ekipe. Mnogo ga poštujem kao igrača i kao osobu, ali moramo da koristimo tim za koji vjerujemo da ima najveće šanse da pobijedi, zbog čega ćemo vratiti Gla1ve-a", izjavio je menadžer Astralisa.

Kao rezultat ovog poteza, Astralis će ostati bez 20 odsto svojih poena, ali ih to neće koštati Legend statusa, jer je već postojala ogromna razlika između njih i ekipe koja se nalazi na 5. mjestu.

Iako je Device potpisao za NIP, povratkom Gla1ve-a, sva petorica posljednjih Major osvajača će dobiti priliku da brani svoju titulu.

Ipak, koliko god da kao organizacija žele da prikažu kao da Bubzkjom ne smeta ova promjena, rekao bih da Lukas neće željeti da bude dio Astralisa i naredne godine ukoliko se ovakva situacija ne promjeni. Koliko god da je Astralis najuspješnija organizacija u istoriji Counter Strike-a, ovo je samo još jedna od situacija u kojima su dokazali da nemaju uvijek tako dobar odnos sa svojim igračima, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije