Programi

Banski dvor i na aplikaciji

Banski dvor i na aplikaciji
Foto: Ilustracija | Banski dvor i na aplikaciji

BANJALUKA - U crvenom salonu Banskog dvora danas je predstavljena Android aplikacija "Banski dvor" putem koje svi zainteresovani mogu pratiti najave svih kulturnih dešavanja u ovoj kulturnoj ustanovi.

Mladen Matović, direktor Kulturnog centra Banski dvor, rekao je da je aplikacija softverske kompanije "Codecentrik" poklon ne samo njihovoj ustanovi, već svima koji vole kulturu i umjetnost.

"Aplikacija je veoma jednostavna, pregledna i pruža suštinske informacije o svim obilježavanjima i ja sam veoma zadovoljan što će svi dosta lakše saznati za sve književne, likovne i muzičke programe", kazao je Matović.

Prema njegovim riječima, aplikacija je rezultat višemjesečnog i posvećenog rada tokom prethodne godine.

"Ona je završena krajem godine, ali je onda uslijedila mala testna faza da bismo je predstavili javnosti, a od ovog časa svi zainteresovani mogu je besplatno preuzeti na Google play prodavnici", istakao je Matović.

Dragan Jović, predstavnik kompanije "Codecentrik", istakao je da su prilikom izrade aplikacije imali dva cilja, da bude jednostavna za upotrebu i da bude što preglednija, a da sadržaj, repertoar i najave događaja budu dovoljno vidljive i jasne.

"Budući da je renoviranje infrastrukture Banskog dvora u punom jeku, mi smo se potrudili da to malo ispratimo, ali u nekom digitalnom obliku", naglasio je Jović.

Dodao je da je aplikacija dio društveno odgovornog poslovanja kompanije "Codecentrik", a da su sve objave svrstane u različite kategorije, koje će korisnik lako moći da isfiltrira i da se pretplati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije