Programi

Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar

Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar
Foto: Printscreen/YouTube | Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar

Opasna ranjivost otkrivena je u Dark Souls 3 igri, a može se iskoristiti od strane hakera za kontrolu korisnikovog računara.

Ranjivost izlaže riziku samo PC gejmere, koji igru igraju online, a potencijalno može da utiče na Dark Souls, Dark Souls 2 i predstojeći Elden Ring.

Od objave postojanja pomenute ranjivosti, serveri različitih Dark Souls igara su ugašeni, dok se problem ne rješi.

Blue Sentinel, mod koji je zajednica kreirala protiv varanja u Dark Souls 3 igri, u međuvremenu je dobio zakrpu koja mu omogućava zaštitu od RCE (remote code execution) ranjivosti.

RCE predstavlja jednu najopasnijih ranjivosti. Omogućava hakerima da daljinski pokrenu maliciozni kod u okviru korisnikovog računara, čineći nepopravljivu štetu, a potencijalno mogu i da ukradu osjetljive informacije.

FromSoftware i Bandai Namco su se tokom vikenda pozabavili ovim problemom, a na Twitteru je objavljeno da su PvP serveri za Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 privremeno ugašeni, kako bi se timu omogućilo da istraži probleme.

Dodaje se da ovo utiče samo na PC igrače - oni koji Dark Souls igraju na PlayStation ili Xbox konzolama i dalje imaju online pristup, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije