Programi

WhatsApp objavio opciju za "samouništavanje" poruka

WhatsApp objavio opciju za "samouništavanje" poruka
Foto: N.N. | WhatsApp objavio opciju za "samouništavanje" poruka

WhatsApp je nedavno predstavio opciju za takozvane "samouništavajuće" poruke, a još uvijek se radi na stabilnijoj verziji ove funkcije kako bi do korisnika došla varijanta bez ranjivosti i bezbjednosnih propusta.

Radi se o funkciji zahvaljujući kojoj se neka poruka automatski briše nakon vremenskog perioda koji korisnik prethodno odredi, a korisnici koji su deo Google Play beta programa već mogu da je preuzmu. WhatsApp je ime opcije iz ‘Disappearing Messages’ preimenovao u ‘Delete Messages,’ a biće dostupna u okviru grupnih chat-ova, te će moći da se podešava u okviru Contact Info ili Group Settings. Jednom kada postane dostupna funkcija će imati i on/off dugme, a korisnici će moći da izaberu vrijeme za koje žele da se poruka izgubi, te će moći da biraju između pet varijanti – 1 sat, 1 dan, 1 nedelja, 1 mjesec ili 1 godina.

Ne radi se o potpuno novoj opciji za platforme za komunikaciju, te su Snapchat i Telegram već objavili slične funkcije, tako da WhatsApp malo kasni. Za razliku od opcije ‘Delete for Everyone‘ koja već postoji u okviru platforme, ‘Delete Message’ će poruke brisati potpuno, kao da ih nikada nije ni bilo, te iza obrisanog sadržaja neće ostajati poruka “This message has been deleted.”

(Live Mint)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije