Programi

Pratite nas na Google news

Dropbox Transfer omogućava slanje fajlova veličine do 100 GB

Dropbox Transfer omogućava slanje fajlova veličine do 100 GB
Foto: N.N. | Dropbox Transfer omogućava slanje fajlova veličine do 100 GB
N.N.

Deljenje fajlova preko Dropbox-a nije novi koncept. Ovaj servis već godinama omogućava jednostavno deljenje fajlova i foldera. Međutim, nova funkcija, nazvana Dropbox Transfer (trenutno aktivna u privatnoj beta fazi) omogućava proširenje tog servisa.

Trenutno, kada se podjeli fajl ili folder, svaka promjena na njemu zahtjeva novo sinhronizovanje. Znači, ako se obriše folder ili se promijeni sadržaj u njemu, osoba sa kojom je podjeljen sadržaj više neće moći da mu pristupi. Transfer, sa druge strane, šalje korisniku kopiju podjeljenog fajla, bez obzira da li on koristi Dropbox i da li su u međuvremenu izvršene neke izmjene na tom fajlu ili folderu.

Ipak, najveći benefit ove nove usluge je što omogućava slanje do 100 GB podataka u jednom cugu. To je znatno više nego što nude konkurenti kao što su Hightail, WeTransfer ili Mediafire. Zgodno je i što, ako neki fajl već postoji na Dropbox-u, ne mora ponovo da se upload-uje za ovu primenu, već se odatle može poslati preko Transfer-a.

Za sada nije poznato koji tip naloga će korisnik morati da ima da bi dobio mogućnost slanja pomenutih 100 GB podataka, ali smo sigurni da će besplatni korisnici imati znatno manji limit u veličini paketa.

Dropbox Transfer se razlikuje od klasičnog Dropbox-a i po tome što uključuje konfirmaciju preuzimanja fajlova. Kod običnog Dropbox-a ne postoji način da znate da li je podjeljeni fajl preuzet ili otvoren.

Ukoliko želite da probate kako radi Dropbox Transfer, možete ovdje da se prijavite na listu čekanja za privatnu betu.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije